Pekka Holmström

Pinnalla

Uusi kohtaamispaikka Helsingin keskustassa


Helsingin rautatieaseman viereen avattu Scandic Grand Central Helsinki tarjoaa upean hotellielämyksen maailmankuulun Eliel Saarisen suunnittelemassa ja vuonna 1909 valmistuneessa rakennuksessa, joka toimi aiemmin VR:n hallinto- ja toimistorakennuksena. Sisustustoimittajat tutustui hotelliin heti ensimmäisten joukossa.

Eliel Saarisen jugend-tyyliä edustava toimistorakennus muuntui mittavassa saneerauksessa lähes 500 huoneen hotelliksi kokous- ja juhlatiloineen. Muutostyöt tehtiin suojeltua arvorakennusta kunnioittavalla tavalla yhteistyössä Museoviraston kanssa. Uudisosan suunnittelusta vastasi Futudesign ja sisustussuunnittelusta Jaakko Puro Puroplanista. Alkuperäisen rakennuksen pohjoispäät yhdistävät Saarisen arkkitehtuuria ja muotokieltä hyödyntävä moderni uudisrakennus. Korjausrakentamisen ja uudisrakennuksen toteutti NCC.

Huikean korkeat ja leveät huonekäytävät vievät hotellivieraat tyylikkäisiin huoneisiin, joiden sisustuksessa on käytetty lämpimiä värisävyjä. Alkuperäisessä osassa on 373 huonetta ja uudisosassa on 118 huonetta. Esteettömiä moottorisängyillä varustettuja huoneita löytyy 37 kappaletta.

Ravintoloista, Brasserie Grand ja Bar G, löytyy yhteensä 400 asiakaspaikkaa sekä sisäpihan lasiterassilta lisäksi 70 asiakaspaikkaa. Maamme historiallisimmissa rakennuksissa ja Helsingin maamerkeissä on jopa 500 hengen suuruinen juhlatila Grand Ballroom ja erikokoisia kokoustiloja 12 kappaletta.

Scandic Grand Central Helsingin sisustuksen suunnitellut sisustusarkkitehti Jaakko Puro on käyttänyt paljon värejä ja luonut mielenkiintoisia yksityiskohtia. Huoneissa ja ravintolatiloissa on vanhanajan charmia raikastettuna moderneilla yksityiskohdilla. Modernin hotellisisustuksen lisäksi vierailija kohtaa alkuperäisiä kunnostettuja huonekaluja ja valaisimia eri vuosikymmeniltä. Tiloissa löytyy restauroituja elementtejä ja eri aikakausien kerrostumia.

Alkuperäisen osan huoneissa on nostalgiaa ruutuikkunoineen ja paksuine seinineen. Huoneissa voi istua leveillä ikkunapenkeillä ja nauttia näkymistä Kansallisteatterin, Ateneumin, Rautatietorin tai asemalaiturin, Kaisaniemen puiston tai jopa Linnanmäen suuntaan.

Maija-Riitta Mustonen

Nordic Garden Design

Nordic Garden Design  kuljettaa lukijan keväästä syksyyn kauniissa, aistillisissa puutarhoissa, jotka on tarkasti valittu kirjan kansien väliin. Kiehtovat, ammattilaisten ja kovan luokan harrastajien puutarhat kätkevät sisäänsä pohjoisen puutarhan ajatonta lumoa. Kirjan myötä pääset perehtymään puutarhojen tyylikkääseen, luonnonläheiseen tunnelmaan, kasvillisuuteen, tyyliin ja erityispiirteisiin. Nordic Garden Design tutustuttaa myös puutarha-alan muotoiluun ja alalla vaikuttaviin tekijöihin. 

Kirjan tekijätiimi, puutarhatoimittaja-viherstylisti Johanna Vireaho ja puutarhavalokuvaaja Hanna Marttinen ovat yli kymmenen vuoden ajan tehneet lukuisia puutarhajuttuja maamme johtaviin sisustus-, puutarha- ja aikakauslehtiin sekä kirjoittaneet ja kuvanneet useita puutarhakirjoja. Vireaho ja Marttinen toteuttavat tiiminä vihreää sisällöntuotantoa myös yrityksille.

Kuva: Cozy Publishing

Happy Homes Merry Christmas

Happy Homes Merry Christmas on kirjasarjan viides osa, jossa päästään kurkistamaan suomalaisiin tyylikkäisiin joulukoteihin. Kirjan kodeissa on läsnä joulun lämpö ja perinteet, tarinat ja tunnelmat

Sisustustoimittaja Jonna Kivilahden ja valokuvaaja Krista Keltasen luomassa Happy Homes-sisustuskirjasarjassa on ilmestynyt aiemmin Happy Homes White Walls, Happy Homes Hideaways ( 2017), Happy Homes Christmas ( 2017) ja Happy Homes Creative ( 2018)  Kirjan kustantaja on Cozy Publishing.

Kirja on englanninkielinen. Upean ulkoasun takana on Päivi Häikiö ja kirjan on kääntänyt Rebecca Watson. Kodit kirjoihin on koonnut Jonna Kivilahti ja kirjoittanut tarinat kotien takaa. Taidokkaat kuvat on ottanut Krista Keltanen. Kirja on myynnissä Cozy Publishingin omassa kansainvälisessä nettikaupassa www.bemycozy.com sekä mm. Suomalaisessa Kirjakaupassa, Akateemisessa Kirjakaupassa, Adlibriksessä, Mokossa ja Christmas Garagessa.

Teksti: Jonna Kivilahti Kuva: Cozy Publishing

Happy Homes White Walls

Happy Homes White Walls jatkaa kirjasarjaa tutustuen suomalaisiin koteihin ja niiden tarinoihin. White Walls on  sukellus koteihin, joissa on valkoiset seinät, mutta kymmeniä tunnelmia ja tyylejä skandinaavisesta moderniin, boheemista samettisen pehmoiseen tunnelmaan.

Sisustustoimittaja Jonna Kivilahden ja valokuvaaja Krista Keltasen luomassa Happy Homes-sisustuskirjasarjassa on ilmestynyt neljäs osa, White Walls. Happy Homes kirjasarjaan kuuluvat myös Happy Homes Hideaways ( 2017), Happy Homes Christmas ( 2017) ja Happy Homes Creative ( 2018)  Kirjan kustantaja on Cozy Publishing.

Kirja on englanninkielinen. Upean ulkoasun takana on Päivi Häikiö ja kirjan on kääntänyt Rebecca Watson. Kodit kirjoihin on koonnut Jonna Kivilahti ja kirjoittanut tarinat kotien takaa. Taidokkaat kuvat on ottanut Krista Keltanen. Kirja on myynnissä Cozy Publishingin omassa kansainvälisessä nettikaupassa www.bemycozy.com sekä mm. Suomalaisessa Kirjakaupassa, Akateemisessa Kirjakaupassa, Adlibriksessä, Mokossa ja Tiirinkosken tehtaalla.

Teksti: Jonna Kivilahti Kuva: Cozy Publishing

Nordic Interior Book

Sisustustoimittaja Piia Kalliomäen ja kuvaaja Pauliina Salosen toinen yhteinen kirja suomalaisista kodeista ilmestyi syksyllä 2019. Nordic Interior Book-kirjan on kustantanut kauniista kirjoistaan tunnettu Cozy Publishing.

Päivi Häikiön taittamien kansien väliin on kerätty tyylikkäitä, mielenkiintoisia ja keskenään erilaisia aitoja kotimaisia koteja. Kirja on paitsi päältä kaunis kahvipöytäkirja, myös runsas visuaalinen ja inspiroiva katselukokemus asumisesta, sisustuksesta ja estetiikasta kiinnostuneille.

Englanninkielinen kirja haaveilee pääsevänsä myös ulkomaisten lukijoiden sohvapöydille. Kirja on myynnissä Suomalaisessa Kirjakaupassa, Akateemisessa Kirjakaupassa, Adlibriksessä, Mujissa, Mokossa, Designmuseossa ja Tiirinkosken tehtaalla.

Teksti: Piia Kalliomäki. Kuva: Cozy Publishing