Seminaariristeily

Lämpimästi tervetuloa vuoden 2023 seminaariimme M/S Gabriellalle sekä Tukholman sisustusmessuille!

Lähtö Helsingistä ma 6.2.2023 klo 13 ja paluu ke 8.2.2023 klo 10.
Ilmoittautuminen:
www.matkapojat.fi/sisustustoimittajat
Lataa kutsu tästä.

Perinteikäs Sisustustoimittajien Seminaariristeily on tarkoitettu kaikille sisustuksen ja muotoilun parissa työskenteleville aina markkinoinnista myyntiin ja toimittajista suunnittelijoihin. Laivamatka suuntautuu Tukholman sisustusmessuille helmikuun alussa.

Yhdistyksemme järjestämällä Seminaariristeilyllä kuulet ajankohtaisia puheenvuoroja alan asiantuntijoilta, pääset verkostoitumaan alan tekijöiden kanssa ja viettämään upeaa iltaa illallisineen sisustusalan kollegoiden parissa – messujen ammattilaispäivää unohtamatta.  Seuraavan seminaarimatkan teema on: Kestävä kuluttaminen – miten tehdä vastuullisia valintoja?

Vuoden 2023 seminaarissa pohdimme mitä keinoja on saada kuluttaminen mahdollisimman kestävälle pohjalle. Mitä tulevaisuuden muotoilulta vaaditaan liittyen vastuullisuuteen? Miten yritysten kannattaa viestiä vastuullisuudesta? Miltä vaatteiden kulutus oikeasti näyttää, ja mitä vastuullisen kuluttamisen mahdollisuuksia tämä tuo sekä kuluttajille, että yrityksille? Miten luoda vastuullisesti ja kannattavasti toimiva yritys Suomeen? Miten kestävä kuluttaminen on muuttanut yritysten toimintatapoja?

Huippuesiintyjiemme esittelyt

Susanna Björklund on trendianalyytikko, tulevaisuusajattelija ja toimittaja, joka ennakoi tulevaisuutta, tutkii asiakaslähtöisyyttä, kulutuskäyttäytymisen ja arvojen muutoksia sekä muotoiluprosesseja. Susannan tapaa myös puhujana niin kotimaassa kuin maailmalla. Susanna opettaa Muotoiluinstituutissa, LAB-ammattikorkeakoulussa, Lahdessa. Lisäksi hän tekee yrityksille raportteja tulevaisuuksien trendeistä ja ilmiöistä. Signals on Habitaren virallinen trendinäyttely, jonka konseptin Susanna on kehittänyt, ja jota hän on kuratoinut vuodesta 2015. Signals tutkii yhteiskunnallisia ilmiöitä ja megatrendejä ja visualisoi niitä asumisen ja sisustamisen keinoin.

Olof Hoverfält on strategian ja liiketoimintamuotoilun johtava konsultti Reaktorilla. Hän auttaa asiakkaita innovoimaan ja rakentamaan uutta liiketoimintaa digitaalisen teknologian avulla. Olof tutkii vaatteiden käyttöä rakentamallaan Wardrobe Diary -järjestelmällä, jossa käyttäjät voivat seurata jokaisen vaatteensa käyttömäärää ja käyttökertakustannusta. Olof kertoo, miltä vaatteiden kulutus oikeasti näyttää, ja mitä vastuullisen kuluttamisen mahdollisuuksia tämä tuo sekä kuluttajille, että vaatealalle.

Heidi Korva on viestintäammattilainen, joka on erikoistunut vastuullisuusviestinnän kysymyksiin. Hän innostui yritysvastuun ja viestinnän yhdistämisestä jo 20 vuotta sitten työskennellessään viestintäpäällikkönä Reilu kauppa ry:ssä. Heidi toimii viestintäkonsulttina ja kouluttajana ja sparraa asiakkaitaan erilaisissa vastuullisuustyön ja -viestinnän kehitysprojekteissa. Hän innostuu strategisesta viestinnästä ja muutoksen aikaan saamisesta. Heidi on myös Procomin Vuoden viestintäammattilainen 2015. Heidin tausta on toimittajana, ja viimeksi hän työskenteli toimitussihteerinä Kodin Kuvalehdessä reipas 10 vuotta sitten ennen kuin siirtyi yrittäjäksi. Vapaa-ajalla hän kirmaa metsissä lenkkikengät tai sukset jalassa.

Mjukin perustajan Max Heinon pääfokuksessa ovat strategia, tuoteoptimointi, markkinointi ja Mjukin palveluiden kasvattaminen yrityksille. B2B-puoli toteuttaa sisustusprojekteja mahdollisimman kustannustehokkaasti ja kestävästi sisustusalan ammattilaisten kanssa. Mjuk on ensimmäinen end-to-end markkinapaikka kierrätys-kalusteille Euroopassa. Tavoite on tehdä laadukkaiden second hand -kalusteiden myynnistä ja ostamisesta modernia ja vaivatonta kuluttajille sekä yrityksille. Mjuk on Wired-lehden mukaan yksi Euroopan kuumimmista start-upeista vuonna 2022.

Antti Hirvonen on Vaarnii-huonekalubrändin perustaja ja toimitusjohtaja. Vaarnii valmistaa tuotteensa yksinomaan suomalaisesta männystä Suomessa. Tuotteiden luvataan kestävän yhtä pitkään kuin männyn kasvamiseen sopivaan kokoon puusepänteollisuudelle menee – 100 vuotta. Antilla on 15 vuoden kokemus design-tuotteiden myynnistä ja markkinoinnista. Ennen Vaarniin perustamista Antti työskenteli Tom Dixonilla ja Artekilla. Antti on valmistunut Aalto Yliopistosta markkinoinnin maisteriksi ja asunut USA:ssa, Iso-Britanniassa ja Hong Kongissa.

#tukholmanseminaari2023 #sisustustoimittajat

Muistoja menneiltä risteilyiltä

Vuosi 2020

Vuonna 2020 risteilymme teemana oli “Läpinäkyvyyttä vai viherpesua – miten tehdä voittoa vastuullisesti? “ Pohdimme tulevaisuutta muotoilun ja asumisen näkökulmasta. Onko yritysten mahdollista tehdä voittoa vastuullisesti ja läpinäkyvästi? Mitkä ovat seuraavat megatrendit? Miten asutaan 10 vuoden päästä? Ja miten asiakaskokemus liittyy kestävään kuluttamiseen?