Sisustustoimittajat ry:n hallitus vaihtui: ”Arvostan suuresti mahdollisuuttamme nostaa esiin kotimaista designia sekä alan tavarantoimittajien ja käsityöläisten ammattitaitoa”, uusi puheenjohtaja sanoo 

Sisustustoimittajat ry:n 31.1. pidetyssä vuosikokouksessa yhdistyksen uudeksi puheenjohtajaksi valittiin Riina Ahtola. Samalla hallituksen kokoonpano vaihtui kokonaisuudessaan. 

Sisustustoimittajat ry:n uusi hallitus edustaa monipuolista osaamista yhdistyksen eri toiminta-alueilta. Vaikka joillakin jäsenillä on kertynyt aiempaa kokemusta yhdistyksen hallitustyöstä vuosien varrelta, mukana on myös uusia kasvoja, jotka tuovat mukanaan tuoreita ideoita ja näkökulmia.

Sisustustoimittaja, -suunnittelija, -tuottaja- ja stailaaja Riina Ahtola on monipuolinen tekijä, joka on toiminut alalla jo pitkään. Hän on vakuuttunut siitä, että yhteisön voima ja aktiivinen osallistuminen ovat avaimia menestyksekkääseen toimintaan. 

– Olen erittäin otettu ja kiitollinen saamastani luottamuksesta. Tavoitteeni on jatkaa edeltäjieni arvokasta työtä ja samalla kehittää yhdistystä entistäkin dynaamisemmaksi ja osallistavammaksi yhteisöksi, Ahtola iloitsee.

Kohtaamisia ja koulutusta

Yhdistystä aiemmin ansiokkaasti luotsannut Piia Kalliomäki onnistui puheenjohtajuutensa aikana kasvattamaan merkittävästi yhdistyksen tunnettuutta. Esimerkiksi Sisustoimittajien Kesäpäivä – tapahtumasta on muodostunut yksi tärkeimmistä vuosittaisista kohtaamispaikoista alan yrityksille ja toimittajille.

– Edellinen hallitus teki upeaa työtä. Arvostan suuresti mahdollisuuttamme nostaa esiin kotimaista designia sekä alalla toimivien yrittäjien ja käsityöläisten ammattitaitoa. Puheenjohtajakaudellani pyrin lisäksi korostamaan yhdistyksemme jäsenistöön kuuluvien sisustustoimittajien profiilia, Ahtola sanoo.

Uusi hallitus jatkaa edellisen hallituksen aloittamia hankkeita ja satsaa tänä vuonna etenkin jäsenistön kouluttamiseen. Yhdistyksen toimintakenttä elää tällä hetkellä vahvaa murroksen aikaa, kun tekoälyn valtavirtaistuminen, mediatalojen haasteet ja journalistisen työn sisällön muuttuminen vaikuttavat toimialaan. 

– Uusi hallitus korostaa toimintamme vakaan ja kestävän perustan merkitystä. Siksi olemme lisäksi päättäneet käynnistää projektin, jonka tavoitteena on selkiyttää yhdistyksemme visiota, missiota ja arvoja, Ahtola avaa.

Uusina jäseninä hallituksessa aloittavat puheenjohtaja Riina Ahtolan lisäksi varapuheenjohtaja Jutta Ylä-Mononen, Anna KristeriRiikka SiusluotoMaria Rautio ja Maija-Riitta Riuttamäki.

Sisustustoimittajat ry on perustettu Helsingissä vuonna 1986. Sisustustoimittajat ry:n jäsenistö koostuu toimittajista, jotka työskentelevät johtavissa suomalaisissa mediataloissa tai vapaina toimittajina. Yhdistyksen tarkoitus on toimia yhdyssiteenä ja pitää yhteyttä jäseniensä sidosryhmiin kotimaassa ja ulkomailla, kehittää jäseniensä ammattitaitoa ja valvoa ammattiin liittyviä etuja. Yhdistys antaa jäsenilleen neuvoja ammattiin liittyvissä kysymyksissä, järjestää kokouksia, koulutustilaisuuksia ja -matkoja sekä kotimaassa että ulkomailla.

Lisätiedot:

Maria Rautio, yhdistyksen tiedottaja
044 532 3752