Avotakka / Vanessa Forstén

Tapahtumat

Sisustustoimittajat Pohjanmaalla

Sisustustoimittajayhdistyksen syysretki suuntautui tänä vuonna Pohjanmaalle ja Etelä-Pohjanmaalle. Vierailukohteemme olivat Hakola, Kyrö Distillery Company, Lapuan Kankurit, Seinäjoen Aalto-kohteet ja kulttuuritalo Kalevan Navetta.

Hakolan vieraina

Pakkasimme itsemme eväiden kera Jelppasin minibussin kyytiin ja aloitimme matkan kohti Kurikkaa.

Lounasaikaan saavuimme perille, jossa meitä oli vastassa Hakolan perheyrityksen operatiivinen johtaja Jari Hakola. Nautimme lounaan Kurikan viehättävässä Wanha Asema -ravintolassa. Kurikasta jatkoimme Jari Hakolan johdattamana matkaa Jurvaan. Matkan varrella ohitimme Hakolalle sohvarunkoja valmistavan yrityksen, jonka toimitilat sijaitsevat entisessä navetassa. Kuten niin monen muunkin paikallisen yrityksen.

Avarien peltonäkymien keskeltä päädyimme Hakolan tehtaalle. Tehdaskierroksella tutustuimme sohvien ja muiden kalusteiden valmistukseen. Tehtaan yhteydessä olevassa värikkäässä showroomissa pääsimme vielä koeistumaan ja hypistelemään yrityksen tuotevalikoimaa.

Kyrö Distillery Company tutuksi

Iltapäiväksi siirryimme seuraavaan kylään, Isoonkyröön, jossa katsastimme Fiini Lifestyle -liikkeen muoti-,  sisustus- ja herkkuvalikoimat. Yritys valmistaa myös kosmetiikkaa ja kodinhoitotuotteita, kuten pyykkietikkaa.

Samassa pihapiirissä entisessä meijerissä sijaitsee Kyrö Distillery Company, jonka tehdaskierroksella saamme tuntumaa ginin ja viskin valmistukseen. Haistoimme makean mäskin tuoksun ja näimme vaikuttavat kupariset Skotlannista hankitut viskipannut. Yrityksen tarinan lisäksi kuulimme brändin tyylikkäästä ulkoasusta, jonka kirjasintyyli oli löytynyt paikallisesta muistokivestä.

Kyrö Distillery Companyn yhteydessä toimii myös ravintola, jossa nautimme illallisen ja maistelemme viskejä. Ravintolan shopista mukaamme tarttui t-paitoja, viskillä maustettua hunajaa ja kinuskikastiketta.

Yö Almassa

Illan pimetessä saavuimme yöpaikkaamme Seinäjoen Alma-hotelliin, joka sijaitsee aivan juna- ja bussiaseman vieressä.

Hotelli koostuu kolmesta eri rakennuksesta. Päätalona toimii entinen rautatieläisten puutalo, josta löytyy ravintola ja osa huoneista. Muut huoneet sijaitsevat vanhassa vesitornissa ja juuri avatussa modernisti sisustetussa tornirakennuksessa, jonka huoneisiin mekin majoitumme.

Aamiaisen nautimme jugend-henkisessä salissa, joka on ennen toiminut rautatieläisten kokoontumispaikkana.

Aamupäivä Lapuan Kankureilla

Seuraavana päivänä meidät otti vastaan Lapuan Kankureiden tehokaksikko, Jaana ja Esko Hjelt. Aloitimme tehdaskierroksen katsastamalla syksyn uutuustekstiilit. Sen jälkeen näimme luontihuoneessa loimien valmistusta ja kutomossa vihreiden kutomakoneiden maagista aherrusta. Lopuksi kuulimme, kuinka tärkeää on oikea viimeistely, jossa tekstiilit  saavat lopullisen ilmeensä.

Siirryimme bussilla Lapuan keskustassa sijaitsevaan tehtaanmyymälään, joka sijaitsee entisessä Lapuan patruunatehtaassa. Ihastelimme kauniin liikkeen valikoimia ja lounaskattauksemme pellavatekstiilejä.

Alvar Aallon Seinäjoki

Arkkitehtuuriin painottuvan iltapäivämme aloitimme Seinäjoen kaupungintalolta, josta oppaamme johdatti meidät Alvar Aallon suunnittelemaan Lakeuden risti -kirkkoon. Vierailimme myös Alvar Aallon suunnittelemassa kirjastossa, josta on käynti on kirjaston uudisosaan. Sen on suunnitellut arkkitehtitoimisto JKMM.

Seinäjoen vierailumme päätimme Kalevan Navettaan, joka toimii taide- ja kultuuritalona. Entisessä kivinavetassa järjestetään työpajoja ja näyttelyitä. Talosta löytyy myös Taito Shop ja kahvila.

Olisimme viihtyneet toimeliaiden ja positiivisten pohjalaisten seurassa pitempääkin. Toivottavasti mukaamme tarttui ripaus pohjalaista reippautta ja yrittäjähenkeä. Kiitämme kaikkia inspiroivia isäntiä ja emäntiä!

Teksti Riikka Kauvosaari Kuvat Anna-Kaisa Huusko

Asuntomessut 2020 Tuusulassa

Asuntomessut järjestetään tänä vuonna 3.-30.8. Tuusulan Rykmentinpuistossa, jossa voi tutustua 33 upeaan ja uniikkiin kohteeseen. Joukossa on myös oivien jäsentemme, sisustussuunnittelija ja -toimittaja Piia Kalliomäen ja Laura Seppäsen suunnittelemat kohteet.

Laura suunnitteli HEVI Kivitalot Lumitiikeri -kohteen (nro 7). Näin Laura kuvailee sisustuksen pääajatusta: “Pyrin ajattomuuteen, harmoniaan ja rauhoittavaan minimalismiin, joka tarkoittaa rakenteellisilta ratkaisuilta kaiken ylimääräisen tekniikan piilottamista sekä mittatilauskalusteita. Tavoitteenani oli luoda kokonaisuus, joka olisi eräänlainen oodi suomalaiselle osaamiselle, niin materiaalien, muotoilun kuin rakentamisenkin osalta.”

Piia suunnitteli Kontio Hill House -kohteen (nro 25). Näin Piia kertoo sisustuksesta: “Sisustus on samaa henkeä ja tyyliä kuin moderni hirsitalo itsekin: selkeälinjainen, laadukas, ylellinen ja levollisella tavalla runsas. Hirsitaloon sopivat hyvin luonnonsävyt ja -materiaalit. Tässä talossa on inspiroiduttu erityisesti ruskean eri sävyistä. Yksiväristä ja rauhallista tunnelmaa tekevät mielenkiintoiseksi erilaiset pintastruktuurit ja mielenkiintoiset materiaalit, kuten villakangas sängynpäädyissä ja sametti ruokapöydäntuoleissa. Sisustus on toteuttu ajattomilla design-kalusteilla.”

PERUTTU: Kesäpäivä 2020

Save the date – 2.6.2020 FISKARS

Kesäpäivä Puimalassa

Nyt jo kolmatta kertaa järjestettävä, suuren suosion saavuttanut Kesäpäivä-tapahtumamme on taas työn alla! Tilaisuus järjestetään Fiskarsin Ruukin tunnelmallisessa Puimalassa tiistaina 2.6.2020 klo 11-17.

Kesäpäivän tarkoituksena on tuoda yhteen sisustustoimittajat ja -suunnittelijat sekä alan yritykset.

Järjestämme kuljetukset bussilla Helsingistä Fiskarsiin ja takaisin. Hyvää ruokaa ja juotavaa riittää päivän mittaan!

Varaathan päivän siis jo kalenteristasi! Kutsu on henkilökohtainen.

#sisustustoimittajienkesäpäivä #sisustustoimittajat

Grafiikka: Riikka Siusluoto