Sisustustoimittajat tutustumassa Pohjanmaan yrityksiin

Koska Pohjanmaalla riittää sisustusalan yrityksiä, sisustustoimittajat teki sinne parin vuoden jälkeen uuden kaksipäiväisen matkan.

Pehmeyttä Lennolilla

Ensimmäinen päivä alkoi vierailulla Jalasjärvellä sijaitsevaan Lennoliin. Yritys valmistaa erilaisia huonekalupehmusteita ja tekstiilejä kotien ja yritysten tarpeisiin. Valikoimista löytyvät niin lakanat, pyyhkeet, peitteet, koristetyynyt kuin sisustukseen räätälöidyt lampunvarjostimet.

Lennol, Jalasjärvi

Tekstiilejä pellavasta

Jo vuonna 1920-perustettu Jokipiin Pellava kutoo ja ompelee pellavatekstiilejä kotiin. Mallistosta löytyy tekstiilejä saunaan, keittiöön, kattaukseen ja sisustukseen. Viehättävän kutomomiljöön yhteydessä sijaitsee tehtaanmyymälä, josta löytyy yrityksen värikylläinen mallisto.

Jokipiin Pellava, Jokipii

Yö majatalossa

Keltainen vuonna 1890 rakennettu puutalo on toiminut ennen pappilana. Nykyisin talo on kuuden huoneen majatalo, joka muistuttaa enemmänkin boutique-hotellia. Kauniisti sisustetussa talossa on yhteiskäytössä keittiö, sali, ruokasali, veranta ja kirjasto. Loppuillan istuskelimme näissä huoneissa ja inspiroiduimme näkemästämme.

Salaisen Puutarhan majatalo, Kauhajoki

Sohvadesignia

Seuraavan päivän aloitamme vierailulla Adean tehtaalle. Tutustumme sohvien valmistukseen aina rungoista lähtien. Saamme kuulla myös, kuinka tarkkaa on oikeanlaisen ja kestävän verhoilukankaan testaus ja valinta. Sohvistaan tunnetun yrityksen mallistoon kuuluu myös nojatuoleja, raheja, sohvapöytiä, hyllyjä ja mattoja. Kaikkea, mitä tarvitaan sohvan ympärille.

Adea, Kauhajoki

Kankaita kosken rannalta

Annala on ainoa kotimainen huonekalukakankaita valmistava yritys. Kutomon koneet kutovat kankaita verhoilijoille, huonekalutehtaille, vene- ja autoteollisuuteen, hotelleille, julkitiloihin ja yksityiskoteihin. Uusimpana yritys valmistaa Laura Annalan suunnittelemia jaquard-tekniikalla kudottuja värikkäitä torkkupeittoja.

Annala, Lapua

Kodin ekokosmetiikkaa

Saimme tutustua myös Puhdas Companyn tuotteisiin, jotka  on suunniteltu vastuulliselle kuluttajalle. Pyykkietikoissa tuoksuu muun muassa metsä ja meri, eteerisissä öljyissä eukalyptus ja piparminttu. Yrityksen kolmas tuote on villapallo, joka lyhentää pyykkien kuivumisaikaa kuivausrummussa.

Puhdas Company

Teksti: Riikka Kauvosaari
Kuvat: Riikka Kauvosaari ja Jonna Kivilahti