Showroom-vierailuilla Kaapelitehtaalla

Sisustustoimittajat ry:n jäsenet vierailivat lokakuun lopussa Woodnotesin ja Nikarin yhteisessä showroomissa sekä Boffi De Badovan showroomissa Helsingin Kaapelitehtaalla.

Paperinarumatoistaan maailmanlaajuisesti tunnettu Woodnotes ja puuhuonekalujen valmistajana ansioitunut Nikari julkistivat yhteistyönsä viime vuonna. Yrityksillä on yhteinen toimitusjohtaja, Johanna Vuorio. Uuden yhteistyön myötä yrityksillä on nyt paremmat mahdollisuudet tuoda osaamistaan esille esimerkiksi kansainvälisillä messuilla.

”Tuotteet täydentävät hienosti toisiaan”, kertoivat Johanna Vuorio ja Mikko Puotila, joka toimii Woodnotesin hallituksen puheenjohtajana.

Kaikki alkoi paperinarumatoista

Tekstiilitaiteilija Ritva Puotila ja hänen poikansa Mikko Puotila perustivat Woodnotesin vuonna 1987. Yritys on edelleen perustajiensa omistuksessa.  Yrityksen alkuperäisenä ideana oli yhdistää suomalaisen luonnon inspiroima taiteellinen luovuus arvokkaaseen käsityötaitoon. Woodnotesin tuotteiden pääraaka-aine on paperinaru, ja yrityksen kokoelma on kasvanut vuosien kuluessa paperinarumatoista kokonaisvaltaiseksi konseptiksi. Se sisältää muun muassa Ritva Puotilan näyttäviä taidetekstiilejä sekä kansainvälisesti palkittuja huonekalumuotoilun klassikoita, kuten Harri Koskisen K-tuoli.

Woodnotes-tuotteet tunnetaan kansainvälisesti: yrityksen tuotannosta 70 prosenttia suuntautuu vientiin yli 40 eri maahan. Suurin vientimaa on Saksa.

Woodnotesin käyttämä paperinaru on kehrätty kestävästä märkälujasta paperista, jonka voi kunnostaa, kierrättää tai polttaa energiaksi. Sen käyttämä paperinaru valmistetaan kahden keskeisen yhteistyöyrityksen, Pohjanmaalla sijaitsevien kehräämön ja kutomon toimesta.

Aallon ja Franckin tiellä

Vuonna 1967 perustettu designstudio ja huonekaluvalmistaja Nikari on jatkanut Alvar Aallon ja Kaj Franckin viitoittamaa suomalaisen muotoilun tietä. Kari Virtasen elämäntyö puusepäntaidon ymmärryksen siirtämisestä seuraaville sukupolville on tuottanut menestyvän yrityksen, jonka design on arvostettua ja tunnettua myös kansainvälisesti.

Nikarin johtoon vuonna 2010 astunut Johanna Vuorio ja luova johtaja Jenni Roininen ovat vieneet yritystä maailmalle. Helsingin designpääkaupunkivuotena 2012 yritys teki 12 designtuotteen malliston yhteistyössä nimekkäiden muotoilijoiden kanssa.

Italiaista designia 

Upea BoffiIDePadova Studio avattiin Kaapelitehtaalle vuonna 2019. Komean loft-tilan täyttävät italiaisen Boffin keittiöt, kylpyhuoneet ja vaatehuonejärjestelmät sekä De Padovan huonekalut. Tilassa ovat esillä myös MA/U Studion säilytysjärjestelmät sekä ADL:n liukuoviratkaisut.

Projektimyyjä Leena Ihberg kertoo, että asiakkaat ovat löytäneet Studiolle hyvin myös pandemia-aikana. Heistä valtaosa tulee Studiolle pääosin ajanvarauksella, ja silloin keittiö tai vaatehuone suunnitellaan sisustusarkkitehdin avustuksella juuri asiakkaan toiveiden mukaan.

”Meille voi toki tulla katsomaan mallistoja myös ilman ajanvarausta”, Ihberg muistuttaa.

Yhteystiedot:

Woodnotes & Nikari, Tallberginkatu 1 B, Helsinki, woodnotes.fi, nikari.fi

BoffiIDePadova, Tallberginkatu 1 C, 3. krs, Helsinki, depadova.com