VIRPI KANTO

Sisustussuunnittelija ja -toimittaja Virpi Kannon sydän sykkii remontoinnille ja rakentamiselle.

Miten olet päätynyt alalle ja minkälaisten projektien parissa olet tehnyt töitä? 

Olen tehnyt sekä sisustussuunnittelijan että sisustustoimittajan töitä noin 15 vuoden ajan.  Omistan mieheni kanssa 25-vuotiaan rakennusalan yrityksen, jonka kautta olen ollut mukana eri tehtävissä monissa mielenkiintoisissa projekteissa. Tyypillisesti teemme toimisto- ja liiketilojen muutostöitä sekä kiinteistöjen remontteja, mutta mukaan mahtuu myös koteja.

Sisustustoimittajaurani alkoi sisustusalan opintojen aikaan Cosmopolitan – lehden sisustuspalstalta (sellainen tosiaan oli!). Vuosien  saatossa olen tehnyt juttuja laajalla skaalalla, mutta sydämeni sykkii erityisen lämpimästi remontointiin ja rakentamiseen liittyville aiheille. Lempilapsekseni koen muutosjutut, joissa esitellään tietyn tilan tai koko kodin remontin tarina.

Miten näet remontoinnin ja rakentamisen muuttuneen viimeisten vuosien aikana?

Asiakkaat ovat tiedostavampia  ja heillä on valmiimpi mielikuva siitä, mitä halutaan. Ekologiset ja luonnonmukaiset rakennusmateriaalit ovat yleistyneet ja tuoneet vaihtoehtoja toteutukseen. Vaikka esimerkiksi olkielementeistä rakennettu talo ei vielä ole valtavirtaa, on terveellinen ja ympäristön kannalta kestävä rakentaminen entistä enemmän pinnalla. Rakentaminen on myös monimutkaistunut ja teknistynyt; usein jo pienissäkin projekteissa  tarvitaan usean eri toimijan osaamista ja yhteistyötä.

Mikä on paras vinkkisi näin kokeneena konkarina remontin tekoon? Mitkä asiat takaavat hyvän lopputuloksen? 

Sanonta ”Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty”  pitää todellakin paikkansa. Hyvä suunnittelu säästää aikaa, rahaa ja hermoja. Suunnitelmat helpottavat remontin joka vaiheessa aina tarjouksen pyytämisestä viimeisten sisustuksen yksityiskohtien hiomiseen asti.

En voi myöskään olla korostamatta, kuinka tärkeitä ammattitaitoiset työntekijät ja luotettavat urakoitsijat ovat laadukkaan lopputuloksen kannalta. Hyvän tekijän löytämiseksi kannattaa nähdä vaivaa. Remontoinnissa tulee aina jotain muutoksia tai ongelmia vastaan ja hyvää ongelmanratkaisukykyä tarvitaan.

Miten itse asut?

Asumme perheeni kanssa Helsingin keskustan tuntumassa 1920-luvulla rakennetussa kerrostalossa. Kotonamme kaikki on mukavasti vinksin vonksin,  ja tyyliä voisi ehkä kutsua boheemiksi.

Meillä saa pelata olohuoneessa sählyä ja koira on jo ajat sitten vallannut sohvan. Rakastan kaikkea vanhaa,  erityisesti art deco tyylisuuntana puhuttelee.  Eikä kotonani voi koskaan olla liikaa tiikkiä, siis vanhaa tiikkiä.