Sisustustoimittaja vinkkaa: Puuta päin

Sisustoimittaja- ja tuottaja Riikka Kauvosaari kertoo mikä on nyt pinnalla puukalusteissa.

Yksinkertaiset ja ajattomat muodot viehättävät. Puukaluste saa nyt olla muodoltaan suoralinjainen ja vähän rouhea. Puun pintaa ei peitetä maalilla ja puunsyyt sekä liitokset saavat näkyä. Materiaalina käytetään meille niin tuttua pohjoismaista mäntyä. Muodoissa on myös paljon tuttua, häivähdyksiä koulun puutyötunneilta.

Mänty innoittaa

Vaarnii on uusi kotimainen huonekaluvalmistaja, jonka kalusteet on valmistettu luonnonvaraisten metsien mäntypuusta. Inspiraationsa mallisto on saanut kotimaisista perinteistä, mutta suunnittelijoina ovat kansainväliset designerit kuten Max Lamb. Näitä eleettömän yksinkertaisia mäntykalusteita ja pientuotteita myy Artek ja Finnish Design Shop, vaarnii.fi

Ruotsin serkku

Verk on uusi ruotsalainen yritys, joka valmistaa kaikki tuotteensa Ruotsissa ruotsalaisista materiaaleista. Mäntykalusteiden lisäksi mallistosta löytyy lasiesineitä ja tekstiilejä. Kalusteet myydään käsittelemättöminä tai öljyttyinä, verk.se.

Tee itse

Ruotsinkielisessä Hammare och spik -kirjassa näytetään, kuinka puukalusteita nikkaroidaan itse apuna vasara ja kasa nauloja. Ohjeiden mukaisen puutavaran voi hankkia suoraan rautakaupan puuvarastosta.
Kirja on tehty kunnianosoituksena italialaisen muotoilija Enzo Marin ideoille, joiden avulla kuka tahansa onnistuu valmistamaan itselleen perushuonekaluja. Oivaa kesätekemistä kenelle tahansa.
Hammare och spik. Erik Eje Almqvist (Natur Kultur Allmänlitteratur). Myy mm. Adlibris.

Terveisin, Riikka Kauvosaari