Sisustustoimittaja vinkkaa: Näe nämä Lohjan asuntomessuilla

Asuntomessujen viralliset messuluettelot Dekoon ja TM Rakennusmaailmaan koonnut tuottaja Ann-Mari Lehtonen kertoo omat suosikkinsa tämän kesän asuntomessukohteista.

Asuntomessut järjestetään tänä vuonna Lohjalla. Hiidensalmen messualue on aivan Lohjan keskustan kupeessa, kauniin Lohjanjärven rannalla. Kompaktin kokoisen messualueen kaikki kohteisiin ehtii hyvin tutustua messupäivän aikana. Monipuoliseen tarjotaan kuuluvat pientalojen lisäksi vuokra- ja asumisoikeusasuntoja sekä päiväkodin ja hoivakodin sisältävä kerrostalokortteli sekä edullista asumismuotoa pilotoivat osuuskunta-asumisen paritalokohteet.

Kohde 4 Kastelli Veistos

Suomalaiset huonekalut ja taide näkyvät lapsiperheen kaksikerroksisen Kastelli Veistoksen sisustuksessa. Nikarin, Adean, Lundian ja Woodnotesin kalusteiden lisäksi sisustuksessa on käytetty kauniisti tekstiilejä ja keramiikkaa. Ruokailutila kylpee valossa isojen ikkunoiden ansiosta.

Kohde 8 Talo Sensu

Japanilainen minimalismi ja skandinaavinen lämminhenkisyys yhdistyvät kaksikerroksisen omakotitalon sisustuksessa. Alakerrassa on upea spa-osasto ja makuuhuoneet. Yläkerran iso tila jakautuu olohuoneeseen ja keittiöön, jonka keskipisteenä on upea Deisel by Scavolini -keittiö. Tila jatkuu ulos kattoterassille, jossa kannattaa upeiden maisemien lisäksi kiinnittää huomiota viherkattoihin.

Kohde 10 Joutsela

Joutselan sisustuksessa pääosassa ovat laadukkaat pintamateriaalit seinissä ja lattioissa. Puu näkyy upeasti toteutetuissa Timberwisen seinäpaneeleissa ja Saari-keittiöiden kauniissa keittiökaapeissa. Olohuone-keittiöstä avutuva näkymä Lohjanjärvelle on kaiken keskiössä.

Kohde 15 Ainoa Fiksu

Ainoa Fiksun stailauksesta ovat vastanneet Anna Biström ja Kaisa Kartela. He ovat Fiksuun lämminhenkisen sisustuksen, jonka kaunis sävymaailma soljuu kauniisti huoneesta toiseen. Cellon upeat kuvatapetit tuovat seinille väriä ja eloa. Muista kurkata erilliseen saunaan ja pukuhuoneeseen ja upealle terassille!

Kohde 26 Villa Hopeapuu

Messujen ainoa omarantainen tontti on Villa Hopeapuulla. Kaunis talo näyttää sisääntulosuunnastaan suljetulta, mutta tunnelma on päinvastainen, kun taloa katselee järven suunnasta. Käy kurkkaamassa puusepän tekemä tammipuinen keittiö sekä näyttävät Tulikiven Travertin-laatat ja -työtasot.

Terveisin, Ann-Mari Lehtonen