Sisustustoimittaja vinkkaa: Etätyöpisteen uutuudet

Aloitamme uuden juttusarjan, jossa yhdistyksemme jäsenet paljastavat omat suosikkinsa joltain sisustuksen, designin, kulttuurin tai lifestylen alueelta. Ensimmäisenä puheenvuorossa toimittaja, tietokirjailija ja sisällöntuottaja Anna-Kaisa Huusko.

Työpisteet siirtyivät koteihin, kun korona ajoi suomalaiset etätöihin reilu vuosi sitten. Yhtäkkiä kotoa piti löytyä tilaa jokaisen perheenjäsenen läppärille sekä työ- ja koulutavaroille. Mutta mistä kunnon kalusteet kodin työpisteille?

Vielä vuosi sitten markkinoilla oli tarjolla lähinnä perinteisiä koululaispöytiä, jotka pakottavat staattiseen työasentoon ja ovat aikamoisia tilasyöppöjä. Niiden vaihtoehtona oli lähinnä kolhoja toimistokalusteita, jotka eivät oikein istu kodin muuhun tavaramaailmaan.

Vuoden aikana markkinoille on ilahduttavasti tullut jo uudenlaisia kotitoimistojen työpisteratkaisuja – ja lisää on odotettavissa lähitulevaisuudessa. Tarve on synnyttänyt myös aivan uudenlaisia kalustetyyppejä, joita katsellessa tulee mieleen, miksi näitä ei ole aiemmin keksitty.  

Kiinnostavia kotimaisia uutuuksia ovat esimerkiksi Fyran suunnittelema ja Made by Choicen valmistama simppeli, jämäkkä ja kodikas Fem-pöytä. Sen ääressä voi työskennellä niin istuen kuin seisten.

Toinen kiinnostava tulokas on Adean Smartwork-sarja, johon kuuluu Mikko Laakkosen muotoilema Fokus ja Alexander Lervikin suunnittelema Kabinett. Kalusteet ovat sähkömoottorilla varustettuja toimistopöydän ja lipaston hybridejä. Pöytä piiloutuu lipastomaisten kalusteen sisään, josta se avataan työpäivän ajaksi. Illaksi työt saa taas pois silmistä – ja samalla mielestä.

Terveisin Anna-Kaisa Huusko