Seminaariristeily 2020: Vastuullisuus-teema sai osallistujilta kiitosta

Sisustustoimittajat ry:n helmikuinen seminaariristeily suuntautui jälleen Tukholman huonekalumessuille. Kaikille sisustusalalla toimiville avoin seminaarimatka keräsi tänä vuonna huikeat 148 osallistujaa!

Vuoden 2020 seminaarin aiheena oli vastuullisuus.

Avauspuheenvuorossa Pure Waste Texstilesin perustajaosakas Hannes Bengs kertoi keinoista, joilla suomalaisyrityksen on mahdollista valmistaa kierrätyskankaita vastuullisesti Aasiassa.

Sitran tulevaisuusasiantuntija Mikko Dufva kertoi megatrendeistä ja heikoista signaaleista sekä niiden hyödyntämisestä. Mikko valoi meihin toivoa kaiken ympäristöahdistuksen keskellä. Tulevaisuus ei ole vielä menetetty, me kaikki pystymme vielä teoillamme muuttamaan maailman suunnan!

Samoilla linjoilla jatkoi seminaarin yllätysesiintyjä, trendianalyytikko, toimittaja ja Sisustustoimittajat ry:n jäsen Susanna Björklund. Habitaren Signals-osastoa jo vuosia kuratoinut Susanna heitti meille pohdittavaksi ajatuksia siitä, mitä tulevaisuus tuo trendien osalta mukanaan.

Tauolla nautimme Habitaren tarjoamat kuohuviinit, jonka jälkeen seminaaria jatkoi Groupin kuluttajakokemuksesta vastaava Satu Kalliokulju kertomalla arvojen vaikutuksesta globaalin liikeyrityksen liiketoiminnalle.

Tikaun perustaja Taina Snellman-Langenskiöld kertoi, miten yrityksen saa toimimaan myös päinvastaisista lähtökohdista kuin normaalisti. Tikaun toiminnan perustana on ollut tarjota työtä heikoista lähtökohdista tuleville intialaisille, jotka valmistavat yritykselle tekstiili- ja sisustustuotteita.

Seminaarin päätti Ruohonjuuren toimitusjohtaja Arto Ranta-aho, joka kertoi omasta tavastaan johtaa yritystä työntekijöitä kannustavasti ja suurella sydämellä. Kun yrityksessä arvot ja kaupan tekeminen kulkevat käsi kädessä, syntyy vastuullista ja huomioivaa liiketoimintaa.

Inspiroivien puheenvuorojen jälkeen nautimme menomatkalla Vieserin tarjoamat kuohuviinit sekä yhteisen kolmen ruokalajin illallisen, jonka mahdollisti Timberewise.

Osallistujien kommentteja:

”Oli kokonaisuudessaan todella mukava ja antoisa matka! Hyvät mielenkiintoiset puhujat, mukavat matkakumppanit ja sopivasti ohjelmatarjontaa!”

”Seminaari oli messujen lisäksi matkan parasta antia, mielenkiintoisia puheenvuoroja, jotka herättivät paljon ajatuksia. Osallistujina on melko paljon valmistusteollisuuden edustajia, olisi hienoa nähdä enemmän toimittajia, arkkitehteja ja sisustussuunnittelijoita, joiden kanssa verkostoitua. Muuten järjestelyt toimivat hyvin ja matka meni mukavasti.”

”Tämänvuotinen seminaari oli paras tähän mennessä. Sisällössä oli sekä mikroa että makroa, pintaa ja syvyyttä. Hienosti kuratoitu sisältö ja hyvät puhujat.”

Lisää kuvia ja tunnelmia seminaarista löydät FB-sivuiltamme.

Lämmin kiitos kaikille 2020 seminaariin osallistuneille sekä yhteistyökumppaneillemme!

Yhteistyössä: Adea, A-lehdet, Asun, Fokus Media, Habitare, Otavamedia, Sanoma, Tikkurila, Timberwise, Vieser