PIIA KALLIOMÄKI

Ihastus ihmisten koteihin vei alun perin sisustussuunnittelijana aloittaneen Piia Kalliomäen toimittajan- ja stylistin hommiin. Kalliomäki toimii tällä hetkellä myös Sisustustoimittajat ry:n puheenjohtajana.

Miten olet päätynyt alalle ja minkälaisten juttujen ja projektien parissa olet tehnyt töitä?

Olen työskennellyt sisustussuunnittelijana ja -stylistinä nyt noin 15 vuotta. Alun perin kiinnostuin sisustustoimittajan työstä taka-ajatuksenani tehdä omista suunnittelukohteistani juttuja. Ihmisten ihanat kodit veivät kuitenkin mennessään ja olen aina nauttinut tehdä erilaisia kotijuttuja kotimaisiin päälehtiin. Suunnittelijana teen paitsi yksityiskoteja – pääasiassa uudiskohteita – myös näyttelytaloja ja messuosastoja. Stailaan myös mainoskuvia kotimaisille sisustusalan valmistajille. Asuntomessut ja rakentaminen kiinnostavat.

Mikä on parasta työssäsi?

Visuaaliset elämykset, ihanat kodit, inspiroivat sisustusmateriaalit ja kohtaamiset ihmisten kanssa.

Kuvaustilanteet ovat aina yllätyksellisiä ja kuvauspaikalla saattaa joutua keksimään monenlaisia keinoja, että päästään kuvauksissa eteenpäin kommelluksista huolimatta. Onnistuminen tuo aina iloa.

Olen ollut yhdistyksemme hallituksessa jo useamman vuoden. Olen mielelläni mukana järjestämässä tapahtumia ja vierailuja, koska saan niistä valtavasti itsekin inspiraatiota.

Onko työsi muuttunut vuosien varrella? Miten?

Onhan se muuttunut monipuolisemmaksi, pitää joustavasti osata monenlaista – nyt myös etänä.

Miten itse asut ja millainen sisustaja olet?

Asumme uudehkossa omakotitalossa Pohjois-Helsingissä. Työskentelen kotona, minulla on talossa oma studiotila. Olen klassinen sisustaja, arvostan pitkäikäisyyttä, laatua, kotimaisuutta ja rauhallisia luonnollisia sävyjä, jotka eivät ärsytä. Meillä muu perhe saa elää vapaasti, en ole turhantarkka nipottaja siisteyden suhteen.

Paras sisustusvinkkisi?

Panosta pitkäikäisyyteen ja ajattomuuteen, piristystä saat pienillä asioilla. Kodikkuutta saa luonnonmateriaalista valmistetuilla tekstiileillä.