Ann-Mari Lehtonen

TM Rakennusmaailman tuottajana työskentelevä Ann-Mari Lehtonen rakastaa mökkeilyä ja puuhailua puutarhassa. 

Miten olet päätynyt alalle ja minkälaisten projektien parissa olet tehnyt töitä?

Päädyin työskentelemään sisustusaiheiden parissa vuonna 2004, kun sain mahdollisuuden olla mukana perustamassa uutta sisustuslehteä, Dekoa. Takanani oli tuolloin jo miltei kymmenen vuoden kokemus aikakauslehtialalta.

Uuden aikakauslehden perustaminen on harvoin tarjolla olevaa herkkua, ja oli upeaa olla lanseeraamassa ihan uudenlaista, nuorekasta ja modernia sisustuslehteä. Dekossa hurahtikin sitten toiset kymmenen vuotta toimituspäällikkönä ja tuottajana, kunnes siirryin neljä vuotta sitten tuottajaksi asumisen ja rakentamisen erikoislehteen TM Rakennusmaailmaan. Työni jatkuu siis samojen asumisen aiheiden parissa, mutta pääsen nyt tarkastelemaan niitä vähän eri kantilta.

Mikä on parasta työssäsi?

Tuottajana pääsen työskentelemään monen eri alan asiantuntijoiden kanssa. Juttuaiheemme vaihtelevat lattiamateriaalien esittelystä ja tapetinpoistovinkeistä aina työkalutesteihin ja salaojaremontteihin.  Iso osa työstäni kuluu muiden toimittajien tekeminen juttujen editoinnissa. Näin kesän kynnyksellä minua on jo vuosien ajan työllistänyt iso projekti Asuntomessujen virallisten messuluetteloiden tuottajana.

Miten työsi on muuttunut vuosien varrella?

Sosiaalinen media ja verkkotekeminen ovat tulleet vahvasti mukaan jokaisen toimittajan työhön. Some vaatii läsnäoloa miltei 24/7, joten usein kesälomapäivistäkin on uhrattava aikaa Instagramin tai Facebookin päivittämiselle. Myös verkkosivujen merkitys on kasvanut printtilehden tekemisen rinnalla.

Miten itse asut ja millainen sisustaja olet kotona?

Asun mieheni kanssa rivitaloasunnossa, jossa lasten pois muuttamisen jälkeen on nyt tilaa myös työhuoneille – etätyö on selkeästi tullut jäädäkseen. Olen hulluna viherkasveihin, joita meillä on kuulemma jo viidakon verran. 

Puutarhanhoidosta pääsen nauttimaan mökillä, jonka yli satavuotiaasta puutarhasta löydän joka kesä jonkin heinikon sekaan unohduksiin joutuneen tai naapurista meidän puolelle tiensä löytäneen uuden kasvin. Näistä löydöistä riittää kerrottavaa blogiini Putkinotkoblog.

Vaikka mökkitonttimme on vanha, on mökki uusi ja moderni. Sen sisustamisessa olen halunnut noudattaa kultaista ohjesääntöä ”Less is more”, eikä mökillemme raahata mitään kaupunkikodista pois heitettyä. Ennemmin pelastan tontilla aiemmin olleen vanhan mökin aarteita. Satavuotiaan käsityönä tehdyn puujakkaran puupinnan rapsuttaminen esiin 70-luvun maalin alta on kesälomapuuhaa parhaimmillaan!