Vierailu Turkuun 17.4.2018

Sisustustoimittajat vierailivat Turussa 17.4. Kuuden etapin taktiikalla ehti päivässä kokea paljon!

Toukolaaksossa Saanan ja Ollin kotona

Aamukymmeneltä suunnittelijapari Saana Sipilä ja Olli Sallinen saivat oven täydeltä vieraita, kun 21 sisustustoimittajaa astui sisään ja riisui kenkiään eteisessä. Hyvin mahduimme kaikki, sillä tässä kodissa jo eteinen on pienen asunnon kokoinen. Vuonna 1917 rakennettu Ristimäen koulu on nyt Toukolaakso. Nimi juontuu siitä, että talo on Tom of Finlandina tunnetun Touko Laaksosen syntymäkoti. Ulkoasultaan suojeltu suuri talo on jaettu kahden pariskunnan kesken 160 ja 170 neliömetrin asunnoiksi. Täyskorkeassa kellarissa oli koulun ruokala, veistosali ja liikuntasali. Nyt kellariin on tekeillä kesäkahvila. Saanan ja Ollin kodissa on katto korkealla, on avaruutta, vaaleita pintoja, suuria peilejä ja viherkasveja.

Eteinen. Kodin korkeissa huoneissa huonepalmuilla  tilaa kasvaa.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Keittiön kaapistot ja saareke ovat yksilöllistä puusepäntyötä.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kylpyhuone sai aikaan syvimmät ihastuksen huokaukset.

Saanan ja Ollin koti on esitelty sisustustoimittaja Jonna Kivilahden ja valokuvaaja Krista Keltasen kirjassa Happy Homes Creative.

Pukkila

Suomessa suunniteltujen laattamallistojen lisäksi Pukkilan myymälässä Raisiossa on tarjolla laaja kansainvälinen laattamallisto. Tuotanto on Italiassa, Portugalissa ja Saksassa. Myymälään rakennetut mallitilat ja ladontamallit auttavat hahmottamaan mahdollisuuksia. Tositoimiin ryhtyessä on hyvä varata aika suunnittelutapaamiseen. Yhteistyökumppaneita Kylpyhuonekeskuksesta ovat  Temal, Oras, Hietakari, Reij-Design, Unidrain ja Tamsale.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Laattavalikoimasta löytyy kaikki, mitää osaa etsiä ja sekin, mitä ei osaa kuvitella.

Pukkilan Raision myymälässä ovat esillä myös Temalin emalialtaat ja kylpyhuonekalusteet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kui Designin työhuone Manillassa

Käsityöyrittäjien työtilassa Manillan tehdaskiinteistössä Aurajoen varrella seurasimme, miten painotuoreita pyyheliinoja siirtyi orsille kuivumaan samalla, kun kuulimme yrityksen tarinaa. Kymmenen vuotta sitten muotoilijat Anna Hormio ja Rebekka Ketola aloittivat yrityksensä, tuotteiden valmistuksen ja myynnin tässä tilassa. Nyt mukana ovat myös Henna Jaakkola ja Emma Kaivola. Valmistus on osin ulkoistettu ja kauppaa käydään Local Shopissa.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kui Designin vastapainetut pyyhkeet kuivuvat työhuoneen orsilla. Kui Designin suosittuja tuotteita ovat lastenvaatteet ja Turku-aiheet.

BE Designin showroom, Sisustuksen Koodi ja kukkakuppa Pasadena

Sisarusten Bette ja Cilla Eklundin BE Design showroom on Sisustuksen Koodin tiloissa Linnankadulla. Vuonna 2012 perustetun BE Designin huonekaluja ja sisustusesineitä myydään jo 20 maassa. Tuotteet valmistetaan Suomessa ja Puolassa, missä on mukana suomalainen kumppani.

BE Designin Bette ja Cilla Eklund ja Sisustuksen Koodin Tomi Kouvola. Taustalla BE Designin Deer-hyllykkö, joka jättiversio on Helsigissä Sokos Hotelli Presidentin aulassa.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kukkakauppa Pasadena on Sisustuksen Koodin vieressä . Toisen polven kukkakauppias, floristi Janette Saikkonen kasvoi äitinsä kaupassa. Janetelle on tärkeää, että jo pistäytyminen sisään loisi hyvän olon elämyksen. Nyt keväisen kukkaelämyksen sai jo kadulla. Pasadenan Janette Saikkonen näytti, miten rakentuu spiraalikimppu.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kierros Kakolassa

Turun vankilan alue Kakolanmäellä yllätää laajuudellaan. 1853 rakennettu vankila oli aikanaan  kammottu paikka. Nyt alue on merkittävä rakennettu kultturiympäristö. Jugendvaikutteiseen Länsiselliin valmistui 66 asuntoa joulukuussa 2017.  Graniittilinnaan tulee 70 asuntoa. Alueella on Ravintola Kakolan ruusu ja myymälä. Naisten vankilaan tulee hotelli. Asukkaiden käyttöön tulee kylpylä, kuntosali, päiväkoti ja parkkitilat. Piakkoin mäelle pääsee funiculairen kyydillä. Työmaa-alueiden takia opastetut kierrokset loppuvat syksyllä, mutta vielä ehtii.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kakolan vankila on rakennettu Kakolanmäeltä louhitusta graniitista, kakoliitista.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Museovirasto haluaa säilyttää päiväselliosaston. Selleistä tulee säilytyskomeroita asukkaiden käyttöön.

Illallinen ravintola Ludussa

Vuonna 2013 perustettu Ludu sijaitsee vanhassa maalikaupassa. Ravintoloitsija Joonas Sippo on alan yrittäjä neljännessä polvessa. Ravintolan tarkoituksellisen hämyisää tunnelmaa luovat vanha laattalattia, museon kuvasta suurennettu seinän kokoinen valokuva talosta vuonna 1917, musta katto, teollisuusvalaisimet ja eripariset vanhat tuolit. Vanha laattalattia on ravintola Ludun interiöörin helmi.

Ruoka tehdään alusta loppuun itse, mahdollisimman paljon sesonkien mukaisista raaka-aineista.

Ludun baaritiski on 120 vuotta vanha vanha flyygeli. Sen sisällä on sähköpiano.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Osoitteita:

BE Design, Sisustuksen Koodi, Linnankatu 19

Kakolanmäen kierrokset www.visitturku.fi

Kui Design, myynti Local Shop, Läntinen Rantakatu 13A (sisäpiha)

Kukkakuppa Pasadena, Linnankatu 21

Pukkila Raisio, Sarkamaantie 12, Raisio.

Ravintola Ludu, Linnankatu 17 Turku

Saanan ja Ollin tuotteita myydään verkkokaupassa ja design- ja sisustusliikkeissä.

Kiitos päivästä vierailumme isännille ja emännille.

Pukkilaa kiitämme lounaasta.

Visit Turkua kiitämme Kakola-kierroksesta, illallisesta ja Eat my Turkua ruokalähettilään puheenvuorosta.

Kiitoshalit yhdistyksemme jäsenelle Vivi Wihannolle päivän ohjelmasta.

Teksti ja kuvat Tuula Saarinen