Sisustustoimittajien aittayö Helsingin ydinkeskustassa

KOTI on Suomen Pariisin instituutin järjestämä installaatio suomalaisesta muotoilusta. Ihan tavallinen näyttely se ei ole, sillä tilaan rakennetuissa aitoissa saa yöpyä. Asuttava installaatio juhlistaa 100-vuotiasta Suomea.

Projekti käynnistyi keväällä Pariisissa kuudella aitalla. Helsingissä KOTI aloitti elokuun puolivälissä ja aitoissa voi yöpyä 17.9.2017 saakka. Tapahtuma on myös osa Helsinki Design Weekin ohjelmaa.

Sisustustoimittajat yöpyivät Torikortteleihin pystytetyissä aitoissa, emäntänämme très chic projektijohtaja Tytti Siukonen Suomen Pariisin instituutista.

Tytti, mistä saitte idean KOTIin?

– Meillä on joka vuosi kulttuuritapahtumia- ja näyttelyitä eri teemoilla. Suomen juhlavuoden kunniaksi päätimme järjestää jotakin hieman isompaa. Koti koskettaa meitä kaikkia – kotiteemaiseen hankkeeseen Mobile Home 2017 lähti mukaan kolme instituuttia eri näkökulmilla. Meidän näkökulmamme Pariisissa kotiin oli muotoilu ja vieraanvaraisuuden kulttuuri.

Aitta-idea puolestaan tuli suunnittelija Linda Bergrothilta, joka työskentelee ja asuu paljon ulkomailla ja jolle kesämökki edustaa vahvasti kotia ja kotoisuutta.

Miten yhteiskumppanin valikoituivat?

– Mietimme erityisen tarkkaan yritysten arvoja, tuotteiden ja brändin lisäksi. Lisäksi halusimme mukaan myös tekijöitä, jotka eivät ehkä ole vielä maailmalla niin tunnettuja ja joilla on merkittävä kansainvälinen potentiaali. Linda Bergroth suunnitteli tilan sekä aitat. Hän myös kuratoi mukana olevat huonekalut ja tuotteet.

Millaista palautetta olette saaneet Pariisissa ja Helsingissä?

– Lähes sataprosenttisesti positiivista. KOTI on herättänyt paljon kiinnostusta ja meillä yöpyneet vieraat ovat lähteneet iloisina. Mukana on ollut turisteja sekä paikallisia. Tämähän on elämys, yhteistä pirttipöydän ääressä syötyä aamiaista myöten!

Mukana olleet jäsenemme yhtyvät kommentteihin; ainutlaatuinen kokemus ja erinomainen osoitus siitä, mihin suomalainen luovuus taipuu. Kiitos Tytti ja Suomen Pariisin instituutti, sekä Innoluxin Jukka ja Tarja Jokiniemi, jotka saapuivat illastamaan kanssamme.

Tarja ja Jukka Jokiniemi Innoluxilta sekä tuotantoon juuri takaisin tuleva Lisa Johansson-Papen klassinen Senator-valaisin.

KOTI / Yhteistyökumppanit

Kontribuuttorit: Innolux, Lapuan Kankurit, Linda Linko, Nathalie L., Mattila & Merz, Nikari, Studio Kaksikko, Unikulma

KOTI Kino: AV-arkki, Suomen elokuvasäätiö, YLE

Muut yhteistyökumppanit: Lokal, Mäntsälän Saha, Paulig Kulma, Torikorttelit, Visit Helsinki, Visit Finland

Lisätietoja ja varaukset: www.kotisleepover.com / varausalustana Airbnb
Aittapaikkoja on vielä jäljellä syyskuulle.

Teksti: Anna Kristeri
Kuvat: Anna-Kaisa Huusko ja Kaapo Kamu/KOTI sleepover