Parhaat Osastot Habitaressa 2017

Sisustustoimittajat ry valitsee vuosittain Habitare-messuilta parhaat messuosastot. Yhdistyksen jäsenistä koostunut palkintoraati on perinteisesti valinnut osastot Habitaren ensimmäisenä aukiolopäivänä. Tänä vuonna sisustustoimittajat valitsivat neljä parasta messuosastoa ja antoivat yhden kunniamaininnan.

Palkintoraadin työ oli tänä vuonna vaikeaa, sillä ilahduttavan moni näytteilleasettaja oli todella panostanut esillepanoon ja upeita osastoja oli paljon.

Neljä parasta messuosastoa:

Anno (6f48)
Perustelut: Palkintoraati arvostaa suuresti Anno-brändin uudelleenlanseerausta. Annon komea paluu näyttäytyy Habitaressa harmonisena messuosastona, jossa on selkeä keskipiste: pellavaiset jättiletit. Osasto ja mallisto puhuvat samaa kieltä, kaikki on kaunista ja harkittua.

Asun (6e48)
Asun-lehden osasto yhdistelee hienostuneesti taidetta ja sisustusta. Osastolla on vaalea värimaailma ja ilmava tunnelma sekä erilaisia rauhallisia tiloja, joissa messuvieras voi kävellä elämyksestä toiseen.

#kimppakämppä (6m50)
Kolmen yrityksen yhteisponnistus on harmoninen, kodinomainen messuosasto, joka on sisustettu luonnonmateriaalein ja johon tekee mieli jäädä asumaan. ”Kämpän” massiivipuinen rakenne hurmasi raadin, samoin se, että kotoisa tila on jätetty rohkeasti vaille messuhallin spottivaloja ja kimppakämppä on vähän hämärä – niin kuin koti on.

Skanno (6c50)
Palkintoraati ihastui Skannon osaston uskaliaaseen värienkäyttöön ja kansainväliseen tunnelmaan. Selkeästi omanlaisensa osasto on vaihtelua hillityille messuosastoille, ja messukävijöillä on mahdollisuus nähdä kalusteita, joita ei ole ennen Suomessa nähty.

Kunniamaininta:

Finarte (6k28)
Mattojen esittely messuilla ei ole helppoa, mutta Finarte suoriutuu tehtävästä hienosti. Pinta-alaltaan pienen messuosaston korkeus on hyödynnetty loistavasti, kun matot riippuvat näyttävästi nahkaremmeissä. Osasto on tyylikäs ja kekseliäs.


 

Kuvat: Annon kuva Agency Leroy, muut kuvat Peeta Peltola.

Suomen suurin huonekalu-, sisustus- ja designtapahtuma Habitare järjestetään Messukeskuksessa Helsingissä 13.–17.9.2017.